Regény, novella, írástechnika.

2017. december 12., kedd

Módszerek - Papír vagy számítógép? Mindkettő! - Daremo

on  with 1 comment 
In ,  


"Azt mondják, elég sokaktól hallottam, állást kell foglalni a kérdésben: papírra írjunk tollal vagy pötyögjünk a számítógépen? Merthogy együtt a kettő nem játszik, szentségtörés, árulás… állítólag."


/Daremo/

A teljes cikket elolvashatod itt:
Papír vagy számítógép? Mindkettő!



Share:

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Élvezettel olvastam ezt a bejegyzést. Mindig kalandos abba belepillantani, mások hogy szokták az ilyesmiket.
    A fentiekre pedig csak bólogatni tudok, én is kettős-párti vagyok. Eleve régen, amikor még írni kezdtem, nem is volt számítógép, és csak fokozatosan került be a köztudatba meg a háztartásokba. Illetve a papír mellett szól még nálam, hogy azt bárhova magammal tudom vinni. (Képtelen lennék telefonon írni, ráadásul a mai készülékek olyan megbízhatatlanok, hogy én folyamatosan arra készülök, hogy egyik napról a másikra meghalnak.)
    Viszont egy végleges verziót összeszerkeszteni már sokka előnyösebb a gép, illetve ha internetra szánja az ember, elkerülhetetlen. Igazából nagyrészt az írásnak volt köszönhető, hogy mire kezdtem a fősulit, már jól értettem a word-höz, és míg mások szenvedtek a beadandókkal, mert 9.-ben volt utoljára infó órájuk, azóta nem is láttak szövegszerkesztőt, én könnyen megcsináltam őket, mármint az írós, szerkesztős részét.
    És hát részemről a papír mellett szól az a tapasztalat is, hogy azokat tartósabbnak találtam. Megvan még a legelső írásom is füzetben, de amiket még hajdan írtam elsőként gépre, azok már nincsenek, mert az akkor floppykról nem írtam át őket, azóta többször újra lett rakva meg cserélve is a gép, az írások meg eltűntek valahol a süllyesztőben.

    Mondjuk az – nekem – kicsit durva, hogy a szüleid beleolvastak. Nekem egyszer nézzett csak bele anyukám egy történetembe, akkor is csak a nyitva hagyott oldalon, füzetben, mert épp odatévedt a tekintete, de nem olvasta végig. Hú, meg is bolondultam volna, ha belenéznek. 😀

    Szóval, jó volt olvasni a véleményedet, emlékeidet. Az ilyesmi mindig érdekes. 🙂

    További minden jót!
    Lia

    VálaszTörlés